tiistai 10. maaliskuuta 2015

Nro.8: Valion mannekiini maailmalla

Kahdeksannet villasukat ovat valmiit. Täytyy sanoa että olen tyytyväinen, sillä sukat onnistuivat kivasti ja ovat väriltään onnistuneet. Tulee etäisesti mieleen joku Soneran mainoskampanja.


Mutta se villasukista. Oikeastaan haluaisin tänään kertoa eräästä idolistani, kaikkien aikojen suomalaisjääkiekkoilijasta. Puhun tietysti herrasta nimeltä Teemu Selänne, tunnettu myös nimellä finnish flash (suomalainen salami). 

Ammattilaisuransa hän aloitti Helsingin Jokereissa josta siirtyi kaudeksi 1992-93 Nhl liigaan Winnipeg Jetsin riveihin. Tulokaskaudellaan Selänne paukutti 76 maalia ja teki nhl historiaa. Jeejee.
Kaikkiaan Teukka taituroi 1451 pelaamassaan nhl ottelussa 1457 pistettä mikä on aika helkutin hyvin. Sillä ollaan änärin kaikkien aikojen listalla aika korkealla. 

Wikipediasta löytyi myös tällainen ennätys jonka rikkoutuminen voi olla melko hankalaa...
- NHL:n historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt yhden runkosarjakauden aikana neljä tasoitusmaalia ottelun viimeisen kolmen minuutin aikana.

Vapaa-aikanaan Teemu ajelee jollain kolmestakymmenestä autostaan ja saunoo kera Kalervo "Kale" Kummolan ja Jari "Kurrin Jari" Kurrin. Timo "Juti" Jutilakin haluais mukaan, mut ei ne sitä ota messiin. Luultavasti tämä johtuu rillimaisterismista. 

Teemu kaveraa myös iskelmätähti Arttu "mökkitie" Wiskarin kanssa. Yhdessä Teme ja Arttu "tuntematon potilas" Wiskari lauleskelevat karaokea, ovat siinä yhtä hyviä, veneillessään Teemun miljoona ökyveneellä, sillä mikä ei ole uponnut. Arttu "Sirpa" Wiskari on myös hyvää pataa Selänteen vaimon, Sirpan, kanssa. Hän soitti Sirpalle hittibiisinsä Sirpa ensimmäisenä ikinä. Oikeasti Arttu on vain hiilikopio Leevi and the Leavingsistä. 

Teemu on kokeillut joskus myös ralliautoilua sillä seurauksella että Kalelta murtui luita ja Raimo "Raipe" Helminen virtsasi verta kuukauden päivät. 


 Teemu Selänne, hieno mies jolla on hienot viikset. My hero.

Suosittelen muuten katsomaan Teemusta tehdyn Sel8nne dokumenttielokuvan, on todella hyvä ja koskettava kuvaus tämän suomalaisen urheilulegendan elämään. Myös Teemu kirja on kuulema lukemisen arvoinen.

(Tämä kirjoitus perustuu osittain todellisiin tietoihin, tuosta saunajutun paikkaansa pitävyydestä en ole varma. Todennäköisesti keksin sen.)

4 kommenttia:

  1. Piti eilen ihan huikata mieheni lukemaan nasevasti kirjoittamasi tietopläjäys Teemusta. Dokumentti yllätti kiinnostavuudellaan jopa minut, jota ei voisi muuten vähempää kiinnostaa kyseinen aihe. Ja kirjasta huikkasi mieheni, että ihan luettava, muttei yllä kuitenkaan esimerkiksi jalkapalloilija Zlatanin kirjan tasolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut että tuo Zlatanin kirja on mainio. Pitänee lainata jos tulee kirjastossa vastaan. Teemu dokkari on kyllä hieno. Ihan kyynel vierähti silmäkulmaan sitä katsoessa :)

      Poista
  2. Ootpas tuottelias. Android lapaset jotka joulun aikaan tein, aiheutti mulle jonkin sortin traumoja enkä ole sen jälkeen tullut neulottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla olis nytkin yhdet valmiina mut en oo ehtiny kirjoittaa mitään niin en oo viitsinyt niitä julkaista :) nyt on kyl melkein viikon tauko tekemisestä.

      Poista